bild BPS borrning

Bergvärmeborrning Stockholm

Välkommen till BPS Borr & Pumpservice som erbjuder bergvärmeborrning! I Stockholm arbetar vi och erbjuder fastighetsägare, såväl företag som privatpersoner att borra efter bergvärme för en hållbar och långvarig uppvärmning av hus, industrier och lokaler. Att utnyttja bergvärme är bland det smartaste sättet att värma upp sitt hus, lokal eller industri. När ni väl har installerat bergvärme i er lokal kommer ni efter det knappt ha några kostnader för er uppvärmning.

Vi utför bergvärmeborrning i Stockholm

Vi tar tillvara den bergvärme som finns naturligt i berget, och leder värmen in i en fastighet med en värmepump. När vi har borrat klart så att vi har kommit ner till bergvärmen, monterar vi sedan en kollektorslang ner i energibrunnen (hålet i marken). Kollektorslangen samlar varmvatten, som har värmts av bergsvärmen. Varmvattnet pumpas sedan upp och förs med hjälp av en pump in i villan eller den byggnad som ska värmas upp. Bergvärmepumpen fungerar tack vare en avancerad kompressorteknik som skickar ut värmen vidare till husets värme- och varmvattensystem. Sedan pumpas kall vätska (som har använts inne i huset) tillbaka ner i berget som blir uppvärmt av bergvärmen som pumpas in i huset och sedan ner tillbaka. På så sätt blir det ett slutet system av värme.

Varför använda eller installera bergvärme?

Det är bland det mest miljövänliga sättet att värma hus på. Det som är miljövänligt är också billigt. Du kan sänka dina uppvärmningskostnader med så mycket som 75% beroende på vilket värmesystem som du hade tidigare. Även om det initiala kostnaderna för installation av bergvärme och en värmepump i din fastighet kanske är höga, är det en investering som med tiden blir allt billigare för uppvärmningen i ditt hus. Till sist har du helt enkelt gratis uppvärmning. Bergvärme är inte beroende av yttre faktorer, som väder och vind, utan är en konstant värmekälla. Ju djupare som vi borrar efter bergvärme desto varmare är det.

När man ska ta till vara värmen i berget, så monterar man en kollektorslang, i kollektorslangen har man en vätska som kallas kollektorvätska. När vätskan värmts upp av bergvärmen, leds vätskan sedan in i huset som det ska värma. Sedan går vätskan tillbaka ner i berget som värms upp på nytt, och på så sätt får man en cirkulär värme.

Man borrar efter bergvärme för att kunna ta till vara solenergi som finns lagrad i och omkring värmen som finns i berggrunden. Man borrar ett djupt hål, en energibrunn rakt ner i berget, sedan sänker man ner ett rör med cirkulerande vätska, vätskan värms sedan upp av värmen som finns i berggrunden, som pumpas upp och sedan fördelas i en fastighets värmesystem

Hur fungerar bergvärme?

I prinicip är det så att bergvärme som lagrats i berget samlas upp av en slang med vätska som pumpas upp ur berget, och leds in i en fastighet som varmvatten. Värmen finns i berget, som jordvärme. Värme lagras naturligt i berget, när solen värmer luften och jorden. När man ska ta till vara värmen i berget, så monterar man en kollektorslang, i kollektorslangen har man en vätska som kallas kollektorvätska. När vätskan värmts upp av bergvärmen, leds vätskan sedan in i huset som det ska värma. Sedan går vätskan tillbaka ner i berget som värms upp på nytt, och på så sätt får man en cirkulär värme. Kollektorvätskan som vi använder för att få upp det varma bergvärmevattnet, är inget vanligt vatten, som man kanske kan tro. Kollektorvätska är det slags vätska, som inte fryser vid minusgrader och som kan cirkulera i böjliga slangar och som har en god värmeledningsförmåga, vilket krävs i ett slutet system. För att värmen ska ledas in till rätt fastighet så trycks vätskan först ner i energibrunnen, värms upp och sedan trycks upp och passerar en värmeväxlare i en värmepump där ett slutet system överför värmeenergin till det slutliga varmvattnet.

Om oss på BPS Borr & Pumpsservice AB

Vi är det största företaget på inom bergvärmeborrning i Stockholm. Våra borrare har en unik kompetens på 300 meters borrhål. När ni anlitar oss kan vi inta en rådgivande roll och som problemlösare vid eventuella svårigheter eller komplikationer och vi är måna om att ge service till alla våra kunder. BPS Borr & Pumpservice erbjuder borrning för energibrunnar och vattenbrunnar till fastighetsägare, privatpersoner, företag och kommuner.

Ta kontakt med oss, ni kan alltid ringa eller skicka mail, så svarar vi så snart vi bara kan. Ni kan nå oss på måndagar till och med torsdagar mellan klockan 07-14 och på fredagar mellan klockan 07-13:30. Vi ser fram emot att höra av er!